Přejít na obsah

Přijdu si moc mladá


aytartori

Recommended Posts

Dobrý den všichni. 

Pisu proto, že bych chtěla být vegetarián, ale nejsem si úplně jistá, jak na to a taky mi přijde, že jsem pořád moc mladá na to, abych se rozhodovala (jak by mi určitě řekli ostatní). S rodiči problém není, ti to podle mě vezmou (i když se stále na mě budou dívat tak, jako by čekali, že si to za pár týdnů rozmyslím), ale bojím se těch komplikací okolo - například jsem se dívala na nabídku jídel v naší školní jídelně a málokdy nabízí jídla bez masa, navíc u nás doma nemá nikdo čas vařit, abych si mohla nosit svoje. A samozřejmě další věci. 

Takže mám tři otázky. Jak jste to vy oznámili svému okolí? Prostě rovnou, nebo tak nějak postupně? Jak to udělat, aby vám vaše okolí věřilo, že to myslíte vážně? A nějaké rady ohledně té školní jídelny? 

(Je mi 13.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 1
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej autoři v tématu

Ahoj Ay,

přejdu přímo k odpovědím na tvé tři otázky :)

1. Já jsem 'to' svému okolí oznámil přímo, tedy předcházelo tomu nejprve mé pevné rozhodnutí (ve vztahu k zabíjení pro potravu), ve kterém jsem tehdy ještě neřešil důsledky ve vztahu k okolí, praktičnost atd, šlo tehdy o jakési procitnutí ve vztahu k postoji ke zvířatům zvířatům a cítil jsem, že ta praktičnost bude možná. Tím, že se mi najednou rozjasnilo, že vegetariánstív je pro mne přávě tím správným a do té době chybějícím krokem / postojem, který jsem do té doby jaksi podvědomě hledal, bylo to pro mne pochopení jaksi radostné a žádné obavy se nedostavovaly. A tak nejbližší rodině jsem svoji novinku oznámil hned ten den, bez obav nebo příkras, zkrátka jako skutečnost, a dostalo se mi její podpory. Mami mi vždy upravovala jídla tak, aby byla pro mne bezmasá.

2. Jak má okolí věřit, že to myslíte vážně? Myslím, že jako ve všem stačí, když to ono budeš skutečně vážně myslet, pak to okolí pozná. Možná se zajímej o svůj postoj, a promýšlej si ho, zpochybňuj, zdůvodňuj a zaujmi takový, který ti nakonec vyjde jako správný. Třeba ho časem ještě poopravíš, to když se na něj pozdeji podíváš z jiného úhlu, nebo se dozvíěš k němu novou inoformaci.

3. Se školní jídelnou bohužel už nějakou dobu zkušenost nemám, na vysoké škole bylo v jídelně jedno jídlo vždy bezmasé a dalo se na výběr celkem spolehnout, ze zpráv které se objevují, se mi zdá, že se situace a obecné povědomí se v této věci stále zlepšuje, různé evropské státy se zavazují mít jedno bezmasé, dokonce veganské jídlo v menu jídelen veřejných budov a tak držím palce, ať i pro tebe je ta situace z praktického hledicka stále jednodušší a schůdnější.

Držím palce!

Ahoj M.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...