Přejít na obsah
redakce

Bramborové loupáčky

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka vařených bramborů - 18 deka másla - 20 deka mouky (Polovina hladké, polovina krupičkové) 2 lžíce mléka - 3 vejce - sůl - 3 deka Parmezánského sýra -3 deka másla.

Příprava:

Uvařené, rozstrouhané brambory vmícháme do mouky, ve které jsme rozsekali máslo a přilijeme mléko s rozmíchanými v něm žloutky. Těsto osolíme, hodně vypracujeme, tence rozválíme, 4krát přeložíme (j a k o m á s 1 o v é), dáme na půl hodiny do studena, zase 4krát rozválíme, přeložíme a ještě necháme půl hodiny odpočinout a ztuhlé těsto rozválíme zase 4krát. Pak je rozválíme na tenké, 4 milimetry silné pláty, vykrajujeme kulaté koláčky, pomažeme bílkem, posypeme rozstrouhaným parmezánským sýrem a na máslem pomazaném plechu upečeme v troubě do růžova.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×