Přejít na obsah

Všechny aktivity

Aktivity se aktualizují automaticky     

  1. Dříve
  2. Jsme zdravé VEGE bistro a zdravá VEGE jídelna. Děláme to, co nás baví a to, v čem vidíme smysl. Naším záměrem a snahou je rozšiřovat nabídku bezmasého stravování, vařit a péct s láskou a radostí, poskytovat přátelský a ke každému zákazníkovi individuální přístup a vytvářet přátelské prostředí. Naše nabídka je variabilní a pestrá – můžete si zvolit a nakombinovat co vám chutná a s čím vám to chutná. Vše co u nás nabízíme je možné zabalit do ekologických – snadno rozložitelných obalů a vzít si s sebou, nebo můžete využít prostory naší jídelny a v klidu si vše vychutnat u nás.
  3. Kritizuje dominanci ekonomického myšlení nad ekologickým a tvrdí, že současná globalizovaná společnost dramaticky ničí Zemi a že je třeba to změnit. Ekolog, biolog a vegetarián Petr Blahut je hostem Interview Plus, které moderuje Michael Rozsypal.
  4. Martin

    Bytí

    Knihau Josefa Zezulky si lze přečíst online na stránkach Dub.cz zde. Kapitola věnovaná vegetariánství je k dispozici zde.

    © Tomáš Pfeiffer

  5. Martin

    Rackové

    © Veg.cz

  6. Martin

    Králíček

    © Veg.cz

  7. Martin

    Želva

    © Veg.cz

  8. S návrhem na zmírnění klimatické krize přišla skupina více než šedesáti vědců z celého světa. Podle nich by pomohlo, kdyby kuchařky ve školách a nemocnicích strávníkům servírovaly méně masa. Zdroj: https://www.lidovky.cz
  9. "V areálu londýnské vysoké školy Goldsmiths už se nemůže prodávat hovězí maso. Instituce, která je součástí Londýnské univerzity, zákaz zavedla s cílem přispět k boji proti globálním klimatickým změnám. Stala se první vysokou školou v Británii, kde takové opatření vstoupilo v platnost, informovala v pondělí agentura Reuters. Chov hospodářských zvířat hraje významnou roli v globální produkci skleníkových plynů a způsobuje rozsáhlé odlesňování, uvádí agentura OSN pro výživu a zemědělství. Experti OSN z Mezivládního panelu pro změny klimatu (IPCC) před několika dny ve své zprávě o využívání půdy doporučili snížení spotřeby masa jako jeden z prostředků boje proti globálnímu oteplování." Zdroj a celý článek na Idnes.cz
  10. Bezmasou stravu preferuje pět procent Čechů, další čtyři procenta jedí maso pouze příležitostně. Alternativním způsobům stravování jsou nejvíce otevření v Česku i ve světě mladí lidé, stravu s vyloučením masa mezi Čechy od 18 do 34 let preferuje deset procent. Mnoho lidí spojuje veganství s ekologií a zodpovědným přístupem k planetě. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos, jehož výsledky dnes představila Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/zdravi/zhruba-pet-procent-cechu-preferuje-bezmasou-stravu.A190418_153111_ln-zdravi_ape
  1. Další
×
×
  • Vytvořit...