Přejít na obsah

Všechny aktivity

Aktivity se aktualizují automaticky     

  1. Dříve
  2. S návrhem na zmírnění klimatické krize přišla skupina více než šedesáti vědců z celého světa. Podle nich by pomohlo, kdyby kuchařky ve školách a nemocnicích strávníkům servírovaly méně masa. Zdroj: https://www.lidovky.cz
  3. "V areálu londýnské vysoké školy Goldsmiths už se nemůže prodávat hovězí maso. Instituce, která je součástí Londýnské univerzity, zákaz zavedla s cílem přispět k boji proti globálním klimatickým změnám. Stala se první vysokou školou v Británii, kde takové opatření vstoupilo v platnost, informovala v pondělí agentura Reuters. Chov hospodářských zvířat hraje významnou roli v globální produkci skleníkových plynů a způsobuje rozsáhlé odlesňování, uvádí agentura OSN pro výživu a zemědělství. Experti OSN z Mezivládního panelu pro změny klimatu (IPCC) před několika dny ve své zprávě o využívání půdy doporučili snížení spotřeby masa jako jeden z prostředků boje proti globálnímu oteplování." Zdroj a celý článek na Idnes.cz
  4. Bezmasou stravu preferuje pět procent Čechů, další čtyři procenta jedí maso pouze příležitostně. Alternativním způsobům stravování jsou nejvíce otevření v Česku i ve světě mladí lidé, stravu s vyloučením masa mezi Čechy od 18 do 34 let preferuje deset procent. Mnoho lidí spojuje veganství s ekologií a zodpovědným přístupem k planetě. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos, jehož výsledky dnes představila Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/zdravi/zhruba-pet-procent-cechu-preferuje-bezmasou-stravu.A190418_153111_ln-zdravi_ape
  5. Chovatele drůbeže čekají velké změny. Většina obchodních řetězců totiž kývla ochráncům zvířat a postupně ukončí prodej vajec od nosnic v klecích, a to nejpozději v roce 2025. Drůbežáři se již na změnu připravují. Jejich „nová“ vejce ale budou o něco dražší. https://www.novinky.cz/ekonomika/493494-retezce-skoncuji-s-prodejem-vajec-z-kleci.html
  1. Další
×
×
  • Vytvořit...