Přejít na obsah

Všechny aktivity

Aktivity se aktualizují automaticky     

  1. Dříve
  2. "V areálu londýnské vysoké školy Goldsmiths už se nemůže prodávat hovězí maso. Instituce, která je součástí Londýnské univerzity, zákaz zavedla s cílem přispět k boji proti globálním klimatickým změnám. Stala se první vysokou školou v Británii, kde takové opatření vstoupilo v platnost, informovala v pondělí agentura Reuters. Chov hospodářských zvířat hraje významnou roli v globální produkci skleníkových plynů a způsobuje rozsáhlé odlesňování, uvádí agentura OSN pro výživu a zemědělství. Experti OSN z Mezivládního panelu pro změny klimatu (IPCC) před několika dny ve své zprávě o využívání půdy doporučili snížení spotřeby masa jako jeden z prostředků boje proti globálnímu oteplování." Zdroj a celý článek na Idnes.cz
  3. Bezmasou stravu preferuje pět procent Čechů, další čtyři procenta jedí maso pouze příležitostně. Alternativním způsobům stravování jsou nejvíce otevření v Česku i ve světě mladí lidé, stravu s vyloučením masa mezi Čechy od 18 do 34 let preferuje deset procent. Mnoho lidí spojuje veganství s ekologií a zodpovědným přístupem k planetě. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos, jehož výsledky dnes představila Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/zdravi/zhruba-pet-procent-cechu-preferuje-bezmasou-stravu.A190418_153111_ln-zdravi_ape
  4. Chovatele drůbeže čekají velké změny. Většina obchodních řetězců totiž kývla ochráncům zvířat a postupně ukončí prodej vajec od nosnic v klecích, a to nejpozději v roce 2025. Drůbežáři se již na změnu připravují. Jejich „nová“ vejce ale budou o něco dražší. https://www.novinky.cz/ekonomika/493494-retezce-skoncuji-s-prodejem-vajec-z-kleci.html
  1. Další
×
×
  • Vytvořit...