Přejít na obsah

redakce

Redakce
  • Počet příspěvků

    745
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dní od ocenění

    5

redakce je Autorem měsíce Červenec 15

Titul ocenění za nejoblíbenější obsah.

Popularita

7 Neutrální

Návštěvy profilu

36 439 zobrazení profilu
  1. Milí přátelé, rádi bychom Vás pozdravili z Vegetariánských stránek a představili Vám jejich několik jarních novinek: 1. Kvízy o vegetariánství - Vědomostní kvízy představují zpestření, které může pobavit i zároveň procvičit naše znalosti, budete-li chtít, projděte si své znalosti z anatomie, či zvířecí říše. Časový limit hlídá přísná časomíra a nakonec nás čekají správné odpovědi i žebříček vítězů. 2. Vegetariánské odkazy - Ať již jste provozovateli vlastních internetových stránek, nebo víte o vynikajících vegetariánských odkazech, které byste s ostatními chtěli sdílet, bude Vám
    • Jedna správná odpověď
    • 5 minut
    • 15 Otázek
    • 2 Hráčů
    Vyzkoušejte si svůj test vědomostí o zvířatech a pokuste se správně odpovědět co nejvíce z 15 připravených otázek. Ty se různí od jednoduchých po složité a zahrnují tvory od hmyzu, domácích mazlíčků, po divoká zvířata, ryby, ptáky a plazy. Na konci testu se dozvíte vaše skóre včetně správných odpovědí. 😊
    • Jedna správná odpověď
    • 5 minut
    • 15 Otázek
    • 1 Hráč
    Lidé jsou dnes často označováni za “všežravce” a toto označení je založeno na pozorování jejich chování, kdy lidé všeobecně jedí pestré množství rostlinné a živočišné stravy. Kultura, zvyklosti a návyky jsou však u lidských kultur proměnlivé a tak se ne vždy hodí při hledání odpověd na otázku, jaká je přirozená strava člověka jako druhu. Další možností je zkoumat lidskou anatomii a fyziologii, kdy si všímáme, že savci jsou anatomicky a fyziologicky přizpůsobeni k obstarávání a pojídání konkrétních druhů potravy. Při pohledu na stavby těl savců - masožravců, býložravců a všežravců rozeznáváme konkrétní anatomické a fysiologické rysy, které se váží na příjem jednotlivých druhů potravy. V tomto kvízu s můžeme projít a rozšířit naše vědomosti o lidské anatomii a přirozené lidské stravě.
  2. Želva obrovská dorůstá až 150cm délky, váhy 250kg a dožívá se věku 100 až 200 let. Na obrázku volně žijící želva na ostrově Curieuse.

    © Veg.cz

  3. Rádi bychom představli novinku Vegetariánských stránek, kterou je Vegetariánská mapa aneb mapa příznivců vegetariánství. Slouží všem přihlášeným uživatelům Veg.cz a každý se z ní může ihned dozvědět, zda třeba právě v jeho ulici nežijí další uživatelé - kamarádi, o kterých zatím nevěděl. Mapu mohou ocenit všichni, kteří by si rádi o své životní zkušenosti popovídali, zašli na čaj nebo na výlet. Budete-li mít chuť, můžete s námi myšlenku mapy podpořit. Coby přihlášení uživatelé v ní máte nyní možnost přidat svoji polohu kliknutím na tlačítko 'Přidat polohu' umístěné nad mapou v p
  4. Milí přátelé, dovolte mi, abych Vás pozdravili doprostřed léta a představili Vám několik novinek stránek, které, věříme, pro Vás budou zajímavé. Jsou jimi Kalendář akcí a Spojení s Facebookem. 1. Kalendář akcí Není obyčejný, umožňuje přihlášeným uživatelům nejen akce související s vegetariánstvím zakládat, umožňuje také potvrzovat na nich svoji účast, zobrazovat ji ostatním a na nové akce nebo jejich změny dostávat upozornění emailem. Jak na to a trochu podrobněji. Uživatel Jan si léta dopisuje s uživatelem Aničkou, oba jsou vegetariáni a kamarádi. Oba si na stránkách nastavili, ab
  5. Ahoj všem! Rádi bychom připravili tento příspěvek, který by i s detaily v časové ose popsal nejdůležitější osobnosti vegetariánského hnutí. Příspěvek je zatím jen skica, tak buďte, prosím, shovívaví Období před Kristem Hesiodes (800 př.n.l.) - starořecký básník Orfisté (540 př.n.l.) Pythágorás (580-500 př.n.l.) - řecký filosof, matematik, zakladatel Pythagorejské školy Citace: V jaké to špatné zvyky se uvádí, jak se to chystá nezbožně na lidskou krev, kdo ocelí telátku hrdlo protíná, může to bučení snést, jsa nepohnut v srdci,
  6. Ahoj všem, rádi bych založili toto vlákno ukazující na naše osobnosti stravující se vegetariánsky, pojďme seznam postupně doplňovat a případně upřesňovat. 40 osobností Bína Zdeněk (zpěvák a kytarista skupiny 123 min) Boudová Nela (herečka) Bubílková Zuzana (novinář, moderátor) Burian Jan (hudebník, publicista, textař) Doseděl Ctislav (tenista) Dvořák Michael (skupina Lucie) Dušek Jaroslav (herec) Hajný Zdeněk (malíř) Havlovi Irena a Vojtěch (hudebníci) Břetislav Petr Chovanec (skupina Lucie) Kafka Franz (spisovatel) Kocourek
  7. Přísady: ... Příprava: Těsto připravíme jako na jablkový závin, vytáh-neme podle téhož popisu, posypeme 6 dkg (na 2 dkg másla) osmahlé strouhanky, poklademe 1 kg pecek zbavených třešní (ne-bo višní), posypeme 6 dkg cukru se skořicí tlučeného a těsto za-vineme a pečeme za občasného potření máslem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
  8. Přísady: 200 g Hery nebo másla 400 g hladké mouky 1 kysaná smetana (možno nahradit bílým jogurtem) Příprava: Vše smícháme. Vzniklé těsto se nelepí, neláme. Nemusíme ani pomoučit vál. Výborné naplnit tvarohovou směsí (s rumem, rozinkami, vanilkou, cukrem...). Yummi Autor: Petra Š. Osek
  9. Přísady: ... Příprava: Na moukou posypaném ubruse vytažené těsto jako na jablkový závin dříve upravené, potřeme krémem: 8 deka másla pilně třeme s 5 dkg tlučeného cukru, s 2 hřebíčky 2 žloutky a 1/4 1 h u s t é, sladké smetany a na rozetřený na těstě krém nasypeme 4 lžíce ustrouhaného perníku a velmi drobně rozkrájene, očištěné rozin-ky (12 deka) a umleté, oloupané oříšky (také 12 deka) a 6 opra-ných, umletých nebo drobně rozkrájených fíků. Závin svineme a dáme péci. Občas při pečení povrchu závin potřeme máslem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
  10. Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 28 deka jemné krupičkové mouky – 3 1/2 de-ka másla - špetka soli - 1 vejce – 1/8 l vody - 60 deka rebarbo-ry - 5 deka strouhanky - 2 deka másla - 3 deka rozinek -- 8 deka cukru - citronová kůra. Příprava: Těsto připravíme stejně jako na jablkový závin. Když je na pomoučněném ubruse vytažené, posypeme je na másle do žluta zasmahlou strouhankou, poklademe přes polo-vinu na tenká kolečka nakrájenou, oloupanou rebarborou, posy-peme tlučeným cukrem, smíchaným se čtvrt lžičkou ustrouhané citronové kůry a rozinkami; pak závin stočíme, dáváme na plech a volněji pe
  11. Přísady: ... Příprava: Přípravy i úprava těsta jsou stejné jako u piškotového závinu. Nežli vmícháme z bílků sníh a mouku, dáme do těsta z menšího pomeranče šťávu a kůru (místo citronové kůry) a pak zamícháme z bílků sníh a mouku, těsto vlijeme na pomazaný, moukou vysypaný plech a upečený, horký závin pomažeme za-vařeninou, zatočíme a studený ozdobíme pomerančovou polevou – Viz obsah. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
  12. Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 10 deka cukru - 8 deka mouky -8 deka oříšků - citronová kůra - 12 deka malinové zavaře-niny - citronová poleva - 2 bílky. Příprava: Práškový cukr prosijeme a mícháme se žloutky 1/4 hodiny. Pak přimícháme ustrouhanou citronovou kůru, rozemleté lískové oříš-ky a střídavě z 6 bílků tuhý sníh a mouku. Lehce zamíchané těsto rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a rychleji je upečeme. Upečené horké těsto potřeme větší polo-vinou umíchané zavařeniny, ihned stočíme, na povrchu také po-třeme závin zavařeninou, polijeme citronovou polevou a
  13. Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 10 deka cukru - 12 deka mouky - -citronová kůra - 12 deka rybízové nebo malinové zavařeniny -máslo a mouku na plech. Příprava: V míse třeme žloutky, citronovou kůru a cukrovou moučku 20 minut, pak lehce a střídavě vmícháme z bílků tuhý sníh a mouku a těsto rozetřeme na papír syrovým máslem pomazaný a moukou vysypaný a dáme s plechem péci. Upečený ještě hor-ký piškot dáme obráceně na vál, zbavíme papíru, rychle poma-žeme zavařeninou a ihned stočíme, zabalíme do papíru a po vy-chladnutí krájíme na šikmé asi 1 cm silné koláčky. Autor: Vi
×
×
  • Vytvořit...