Přejít na obsah

Mandlové pralinky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 30 deka cukru – 1/8 l vody - 20 deka mandlí - 2 lžíce citronové šťávy.

Příprava:

Práškový cukr dáme vařit s citronovou šťávou a vodou, až se na povrchu tvoří bubliny. Cukrem při vaření nehýbejme. Pak vlijeme svařený cukr do mísy studenou vodou vypláchnuté a když trochu prochladl, mícháme jej vařečkou až zahoustne a zpění. Je-li hmota příliš tuhá, zamícháme do ní 2 lžíce studené, sladké smetany. Pak přimícháme oloupané, ustrouhané mandle; z tuhé hmoty děláme pralinky nebo cukrátka různých tvarů a dáváme je na plechy, na papír práškovým cukrem posypaný, na vzduch oschnouti. Když oschly, můžeme je polít polevou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...