Přejít na obsah

Martin

Redakce
  • Počet příspěvků

    128
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dní od ocenění

    17

Martin je Autorem měsíce Září 26

Titul ocenění za nejoblíbenější obsah.

Popularita

23 Výborná

O uživateli Martin

  • Datum narození 28.12.1974

Návštěvy profilu

35 127 zobrazení profilu
  1. Stanovisko Americké dietetické asociace: vegetariánské diety Winston J Craig 1, Ann Reed Mangels, American Dietetic Association "Abstrakt Je to pozice Americké dietetické asociace, že vhodně naplánovaná vegetariánská strava, včetně úplné vegetariánské nebo veganské stravy, je zdravá, nutričně přiměřená a může poskytovat zdravotní výhody při prevenci a léčbě některých nemocí. Dobře naplánovaná vegetariánská strava je vhodná pro jednotlivce ve všech fázích životního cyklu, včetně těhotenství, laktace, kojeneckého věku, dětství a dospívání, a pro sportovce. Vegetariánská strava
  2. Welcome to Pages! Pages extends your site with custom content management designed especially for communities. Create brand new sections of your community using features like blocks, databases and articles, pulling in data from other areas of your community. Create custom pages in your community using our drag'n'drop, WYSIWYG editor. Build blocks that pull in all kinds of data from throughout your community to create dynamic pages, or use one of the ready-made widgets we include with the Invision Community. View our Pages documentation
  3. Rád bych se podělil příjemný zážitek, který si dcerka přinesla minulý týden ze školy. V sedmi letech navštěvuje 3. ročník britské základní školy a v předmětu 'věda' probírali téma 'potravní řetězec', děti se učili o řazení živočichů do skupin mezi býložravce, masožravce a všežravce. Bylo pro mne velkým překvapením i úlevou, když se při výuce na obrazovce místo obvyklého objevila následující ilustrace: "Do jaké kategorie si myslíte že lidé patří? To záleží! Lidé jsou obvykle všežravci, protože jedí rostliny i maso, někteří lidé jsou však vegetariány a tak by byli zařazeni mezi býložra
  4. "Zastánci zákazu argumentovali tím, že nosnice v klecích mají nevyhovující podmínky. Uváděli, že lidé už sami dávají přednost vejcím od nosnic v halách nebo z volných chovů a že obchodní řetězce se tomu přizpůsobují. Aktivisté jsou ze zákazu nadšení. "Je to fantastický úspěch nejen pro čtyři miliony českých slepic, ale i pro ochranu zvířat celkově. Děkujeme všem poslancům, kteří zákaz klecí podpořili," uvedl předseda spolku Obraz - Obránci zvířat Marek Voršilka. Teď už podle něj zbývá přesvědčit Senát. Zákaz klecových chovů prosazovala skupina poslanců kolem Jana Pošváře (Piráti), po
  5. Do dnes si pamatuji ten pocit, když jsem běžela podél potoka na mém pravidelném okruhu a cítila, jak moje tělo ztrácí energii. V hlavě jsem si promítala svůj jídelníček a zoufale přemýšlela nad tím, co dělám špatně. Byla to 4 roky dlouhá cesta, než jsem se dostala k syrové stravě. Zkoušela jsem veganství, vegetariánství, hlídala jsem si bílkoviny, sacharidy a tuky, pak jsem se zase vrátila k normální stravě. Dlouho jsem se hledala. Až přišla chvíle, kdy jsem byla svým tehdejším přítelem Tomem (se kterým jsme následně Rawmanii vytvořili) přesvědčena, že raw food je opravdu to pravé. Věřte mi, tehdy jsem si klepala na čelo. Dnes jsou to 3 roky, jsem se zamilovala do jednoduchosti syrové stravy a životního stylu, který se pod ní schovává. Dávno vím, že nejde o stravu, ale o životní filosofii a přístup, který ke svému tělu máte. Nikdy nechci vypadat jako propagátorka raw food, ale jako člověk, který našel ten správný způsob stravování a života, kde je mu dobře. Na Rawmanii sice najdete spoustu receptů a článků, ale je to pouze inspirace, která má sloužit k tomu, abyste objevili svět raw food a díky němu zjistili, jestli jste pro něj stvoření či nikoliv. Protože i negativní odpověď je taky odpověď. A to je důležité vědět, protože neexistuje špatný výsledek, jen dvě cesty a každá úplně jiná. Vy jen musíte zjistit, kterou se vydat.
  6. Ahoj, hledali jsme s drahou polovičkou recept na ovocný koláč a osvědčil se nám ten podle návodu na Youtube. Vyšel nám až na druhý pokus kdy jsme zjistili že drobenka musí být opravdu z cukru moučky, budete-li mít chuť vyzkoušejte jej také a případně se podělte o vaše zkušenosti s ním 1. Zamíchat: 200g polohrubé mouky 100g krupicového cukru 1 lžička prášku do pečiva 2. Přidat 100ml oleje 1 vejce 200g zakysané smetany špetka soli a zpracovat na těsto 3. Připravit drobenku 3 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce moučkového cukru 2 lžíce másla 4. Roz
  7. until
    https://ivu.org/world-vegfest/venue.html
  8. "Co dobrého vyplynulo ze spojení koronaviru a Číny? Třeba to, že virus napadl i zastaralou tradici pojídání psího masa. V kombinaci s rostoucím počtem mladých milovníků zvířat to vypadá, že se čínským psům blýská na lepší časy. Co nezvládla přirozená láska a respekt člověka ke psům, dotáhl koronavirus. Šíření nákazy na trhu s živými zvířaty způsobilo, že pro čím dál více Číňanů je tradice pojídání psího masa neslučitelná se zdravým rozumem alespoň z toho zdravotního hlediska. Poměrně smutné sice je, že za postupné odvracení se od tradice pojídání psího masa nemůže primárně fakt, že b
  9. Stránky kongresu: https://www.mkz2020praha.cz/ Živé vysílání zde: Upoutávka:
  10. Jsme zdravé VEGE bistro a zdravá VEGE jídelna. Děláme to, co nás baví a to, v čem vidíme smysl. Naším záměrem a snahou je rozšiřovat nabídku bezmasého stravování, vařit a péct s láskou a radostí, poskytovat přátelský a ke každému zákazníkovi individuální přístup a vytvářet přátelské prostředí. Naše nabídka je variabilní a pestrá – můžete si zvolit a nakombinovat co vám chutná a s čím vám to chutná. Vše co u nás nabízíme je možné zabalit do ekologických – snadno rozložitelných obalů a vzít si s sebou, nebo můžete využít prostory naší jídelny a v klidu si vše vychutnat u nás.
  11. Kritizuje dominanci ekonomického myšlení nad ekologickým a tvrdí, že současná globalizovaná společnost dramaticky ničí Zemi a že je třeba to změnit. Ekolog, biolog a vegetarián Petr Blahut je hostem Interview Plus, které moderuje Michael Rozsypal.
  12. Martin

    Bytí

    Knihau Josefa Zezulky si lze přečíst online na stránkach Dub.cz zde. Kapitola věnovaná vegetariánství je k dispozici zde.

    © Tomáš Pfeiffer

  13. Martin

    Rackové

    © Veg.cz

×
×
  • Vytvořit...