Přejít na obsah

Martin

Redakce
  • Počet příspěvků

    122
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dní od ocenění

    16

Martin je Autorem měsíce Srpen 16 2016

Titul ocenění za nejoblíbenější obsah.

Popularita

22 Výborná

O uživateli Martin

  • Datum narození 28.12.1974

Návštěvy profilu

34 764 zobrazení profilu
  1. Do dnes si pamatuji ten pocit, když jsem běžela podél potoka na mém pravidelném okruhu a cítila, jak moje tělo ztrácí energii. V hlavě jsem si promítala svůj jídelníček a zoufale přemýšlela nad tím, co dělám špatně. Byla to 4 roky dlouhá cesta, než jsem se dostala k syrové stravě. Zkoušela jsem veganství, vegetariánství, hlídala jsem si bílkoviny, sacharidy a tuky, pak jsem se zase vrátila k normální stravě. Dlouho jsem se hledala. Až přišla chvíle, kdy jsem byla svým tehdejším přítelem Tomem (se kterým jsme následně Rawmanii vytvořili) přesvědčena, že raw food je opravdu to pravé. Věřte mi, tehdy jsem si klepala na čelo. Dnes jsou to 3 roky, jsem se zamilovala do jednoduchosti syrové stravy a životního stylu, který se pod ní schovává. Dávno vím, že nejde o stravu, ale o životní filosofii a přístup, který ke svému tělu máte. Nikdy nechci vypadat jako propagátorka raw food, ale jako člověk, který našel ten správný způsob stravování a života, kde je mu dobře. Na Rawmanii sice najdete spoustu receptů a článků, ale je to pouze inspirace, která má sloužit k tomu, abyste objevili svět raw food a díky němu zjistili, jestli jste pro něj stvoření či nikoliv. Protože i negativní odpověď je taky odpověď. A to je důležité vědět, protože neexistuje špatný výsledek, jen dvě cesty a každá úplně jiná. Vy jen musíte zjistit, kterou se vydat.
  2. Ahoj, hledali jsme s drahou polovičkou recept na ovocný koláč a osvědčil se nám ten podle návodu na Youtube. Vyšel nám až na druhý pokus kdy jsme zjistili že drobenka musí být opravdu z cukru moučky, budete-li mít chuť vyzkoušejte jej také a případně se podělte o vaše zkušenosti s ním 1. Zamíchat: 200g polohrubé mouky 100g krupicového cukru 1 lžička prášku do pečiva 2. Přidat 100ml oleje 1 vejce 200g zakysané smetany špetka soli a zpracovat na těsto 3. Připravit drobenku 3 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce moučkového cukru 2 lžíce másla 4. Roz
  3. until
    https://ivu.org/world-vegfest/venue.html
  4. "Co dobrého vyplynulo ze spojení koronaviru a Číny? Třeba to, že virus napadl i zastaralou tradici pojídání psího masa. V kombinaci s rostoucím počtem mladých milovníků zvířat to vypadá, že se čínským psům blýská na lepší časy. Co nezvládla přirozená láska a respekt člověka ke psům, dotáhl koronavirus. Šíření nákazy na trhu s živými zvířaty způsobilo, že pro čím dál více Číňanů je tradice pojídání psího masa neslučitelná se zdravým rozumem alespoň z toho zdravotního hlediska. Poměrně smutné sice je, že za postupné odvracení se od tradice pojídání psího masa nemůže primárně fakt, že b
  5. Stránky kongresu: https://www.mkz2020praha.cz/ Živé vysílání zde: Upoutávka:
  6. Jsme zdravé VEGE bistro a zdravá VEGE jídelna. Děláme to, co nás baví a to, v čem vidíme smysl. Naším záměrem a snahou je rozšiřovat nabídku bezmasého stravování, vařit a péct s láskou a radostí, poskytovat přátelský a ke každému zákazníkovi individuální přístup a vytvářet přátelské prostředí. Naše nabídka je variabilní a pestrá – můžete si zvolit a nakombinovat co vám chutná a s čím vám to chutná. Vše co u nás nabízíme je možné zabalit do ekologických – snadno rozložitelných obalů a vzít si s sebou, nebo můžete využít prostory naší jídelny a v klidu si vše vychutnat u nás.
  7. Kritizuje dominanci ekonomického myšlení nad ekologickým a tvrdí, že současná globalizovaná společnost dramaticky ničí Zemi a že je třeba to změnit. Ekolog, biolog a vegetarián Petr Blahut je hostem Interview Plus, které moderuje Michael Rozsypal.
  8. Martin

    Bytí

    Knihau Josefa Zezulky si lze přečíst online na stránkach Dub.cz zde. Kapitola věnovaná vegetariánství je k dispozici zde.

    © Tomáš Pfeiffer

  9. Martin

    Rackové

    © Veg.cz

  10. Martin

    Želva

    © Veg.cz

  11. S návrhem na zmírnění klimatické krize přišla skupina více než šedesáti vědců z celého světa. Podle nich by pomohlo, kdyby kuchařky ve školách a nemocnicích strávníkům servírovaly méně masa. Zdroj: https://www.lidovky.cz
  12. "V areálu londýnské vysoké školy Goldsmiths už se nemůže prodávat hovězí maso. Instituce, která je součástí Londýnské univerzity, zákaz zavedla s cílem přispět k boji proti globálním klimatickým změnám. Stala se první vysokou školou v Británii, kde takové opatření vstoupilo v platnost, informovala v pondělí agentura Reuters. Chov hospodářských zvířat hraje významnou roli v globální produkci skleníkových plynů a způsobuje rozsáhlé odlesňování, uvádí agentura OSN pro výživu a zemědělství. Experti OSN z Mezivládního panelu pro změny klimatu (IPCC) před několika dny ve své zprávě o využívání
  13. Bezmasou stravu preferuje pět procent Čechů, další čtyři procenta jedí maso pouze příležitostně. Alternativním způsobům stravování jsou nejvíce otevření v Česku i ve světě mladí lidé, stravu s vyloučením masa mezi Čechy od 18 do 34 let preferuje deset procent. Mnoho lidí spojuje veganství s ekologií a zodpovědným přístupem k planetě. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos, jehož výsledky dnes představila Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR). Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/zdravi/zhruba-pet-procent-cechu-preferuje-bezmasou-stravu.A190418_153111_ln-zdravi_ape
×
×
  • Vytvořit...