Výživa
Témata týkající se bezmasé výživy.
Toto fórum obsahuje 15 témat
-
Ahoj, chci se přesunout spíše raw směrem. Všude čtu, že je fajn, když člověk má kvalitní spotřebiče. Hlavně mixér, odšťavňovač a sušičku na ovoce, jak tak pozoruju. Chci začít kvalitním mixérem, ale vše postupně. Co například Vitamix? Vyplatí se koupě? Nebo co máte za mixér? Ale aby fakt zvládal vše rozmixovat, co do jídla.😀
-
- 0 odpovědí
- 4,5k zobrazení
-
-
Ahojte, snažím se najít alternativu k běžným proteinům v prášku, není úplně jednoduché najít něco pro vegany, aby se to dalo pít a mělo to alespoň ucházející složení. Dost často chodíme s kámošem do hor apod., prostě výlety, kde se nedá vařit nebo vařit nechci. Ještě před pár lety jsem chodil do posilky, takže jsem do sebe lil hektolitry proteinů v prášku. Neřešme teď, že to byly srajdy, o tom nepochybuju. 😁 Nicméně jsem si říkal, že by něco podobného šlo dělat i zdravější a Vegan-friendly. Našel jsem tuhle značku, údajně česká, máte s tím někdo zkušenost? https://www.balicekzdravi.cz/bio-superprotein-se-superfoods-maca-goji-acai-1000-g-kakao Ano, fakt chci č…
-
- 0 odpovědí
- 1,9k zobrazení
-
-
Zdravim existuje nejaky pripravek pro zlepseni traveni listove zeleniny ,nebo je i nejaky zpusob pripravy ale nechci varenim nicit vitaminy
-
- 0 odpovědí
- 2k zobrazení
-
-
Dobrý deň. Asi pred mesiacom som prestal jesť mäso a posledné týždne ma často bolieva hlava. Máte s tým niekto skúsenosti? Možno mi chýba nejaký vitamín... Ak viete, poraďte. Michal
-
- 1 odpověď
- 3,1k zobrazení
Patszi replied -
-
Rád bych si s vámi povídal o zkušenostech s přechodem na živou stravu, která je zároveň ohleduplná k našemu životnímu prostředí. Ahoj, jsem tu nový, po letech oscilování mezi vegetariánstvím a veganstvím jsem před cca půl rokem začal experimentovat se živou stravou a jsem nyní cca z 80% pouze na tomto typu potravy. Stále se rozmýšlím, jestli přejít 100% na raw, proto jsem toto téma otevřel, abychom si tu mohli sdělovat zkušenosti. Jelikož jsem velmi pořádku-milovný člověk, v dalších svých příspěvcích vypíšu postupně svoji motivaci i pár důležitých detailů z mojí cesty k raw. Budu rád, když se nás tu bude setkávat co nejvíc.
-
- 0 odpovědí
- 2,3k zobrazení
-
-
-
Pít či nepít víno ????Když má vegan certifikaci...to znamená že nepřišlo do styku s živočišnou bílkovinou...tedy když piji víno, mohu být také vegan???
-
- 0 odpovědí
- 88,8k zobrazení
-
-
Ahoj. Konečně jsem se osamostatnila od rodičů a nemusím podléhat jejich vlivu, že maso je důležité. Rok se stravuji jako semi vegetarian. Nejím červené maso, ale miluju ryby a příležitostně si dám kuřecí prsa, ale výhýbám se už i těm. Vím, že maso obsahuje bílkoviny a to červené i železo, což je pro tělo potřebné. Snažím se maso nahradit sojou a jím dostatek luštěnin. Ale i tak mám pocit, že bych měla příjimat více bílkovin. Pravidelně jezdím na kole nebo rotopedu a začala jsem cvičit. Takže myslím,že mé tělo uvítá bílkoviny. Proto prosím o radu, jakými vhodnými produkty nahradit bílkoviny a železo z masa? Podotýkám, že nejsem fanoušek sýrů - dávno ztratily na kvalitě. Př…
-
- 2 odpovědi
- 8,3k zobrazení
Iveta Zvěřinová replied -
-
Dobrý den, má někdo zkušenosti, jak je to s vegetariánstvím během těhotenství a kojení? Na co je třeba si dávat pozor, aby měla matka dostatek všeho potřebného pro zdravý vývoj dítěte? Je potřeba brát nějaké doplňky stravy? Jsou potraviny, kterým by se těhotná či kojící matka měla vyhýbat (například jsem zvyklá jíst hodně luštěnin a ořechů, ale četla jsem, že těhotné matky by se jim měly vyhýbat)? Může dítě pak pokračovat v bezmasové stravě? Děkuji za každý příspěvek
-
- 2 odpovědi
- 7,8k zobrazení
Mia replied -
-
Ghí / Ghee Ajurvédský elixír života Přepuštěné, neboli přečištěné máslo = 100% tuk Ghí je sanskrtský termín pro přepuštěné máslo. Ale i když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ajurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ajurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje také hladinu cholesterolu. Zároveň napomáhá detoxikaci, neboť váže jedy v těle, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let. Ajurvéda pohlíží na ghí jako na zá…
-
- 1 odpověď
- 9,1k zobrazení
rrd replied -
-
Pečeme bez bílé mouky i bílého cukru Vědomé vaření Vědomý přístup k sobě samému a k přírodě. Pečeme bez bílé mouky a bílého cukru dle ročního období Neděle 8.7.2012, od 9hod do 17hod ESSENCE Restaurant Štítného 35, Praha 3 – Žižkov http://essence-restaurant.cz Moučníky pečené na páře i v troubě. Sladké krémy ze zbytků navařených obilovin, které se vždy hodí do práce i na svačinu. Jak při pečení nahradit vejce a mléko. Naučíme se vyrobit mléko mandlové i konopné. Mouku budeme mlít z celého zrna na domácím mlýnku. Vše sladíme s energií Matky přírody. Cena: 1900kč/osoba Rezervace: Vaše jméno a datum kurzu zašlete na lenka(z…
-
- 0 odpovědí
- 6k zobrazení
-
-
Ahoj, jsem vegetariánka už 7 let. V poslední době mě trápí bolestivost kloubů. Bojím se, zda to není nedostatkem kolagenu. Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se s tím něco dělat, například nějakými potravinovými doplňky bez živočišných přísad? nebo je jedinnou šancí živočišná želatina? Děkuji za jakékoliv příspěvky, či postřehy. Alciellë
-
- 1 odpověď
- 4,6k zobrazení
Zlatina Ivanova replied -
-
Ahojte, začala som byť vegetariankou ale neviem či možem jesť napr.kapustnicu bez mesa, alebo omáčky ktoré sa pridávajú k mesu.
-
- 2 odpovědi
- 8,3k zobrazení
Lenka Čepková replied -
-
LONDÝN - Jedny z nejprodávanějších sladkostí přestaly být vhodné pro vegetariány. Výrobce tyčinek Mars, Twix nebo Snickers, společnost Masterfood, totiž oznámil, že při výrobě svých čokoládových výrobků začal používat přísady živočišného původu. Píše o tom server BBC. Mastefood oznámil využívání takzvaného syřidla z telecích žaludků v souvislosti se změnou dodavatele a z jeho strany se prý jedná o "principiální rozhodnutí." Na jeho prohlášení ale ihned reagovalo britské Vegetariánské sdružení, které tento krok výrobce sladkostí označilo za nepochopitelný... Celý článek je na adrese zde.
-
-
- 3 odpovědi
- 7,7k zobrazení
- 1 follower
Martin replied -
-
Durian pochazi z rodu Bombacaceae, je tedy napr. pribuzny africkych baobabu. "Duri" je slovo malajskeho puvodu a znamena trn. Z mnoha odrud je zejmena rozsirena Durio zibethinus (zibethinus pochazi z italskeho zibetto, coz znamena tchor - urazejici to prezdivka pro durian, i kdyz odpurci durianu by naopak rekli urazejici pro tchore). Puvodem pravdepodobne z Malajsie, se rozsiril na Borneo, Thajsko, Indonesii a jihozapadni Asii. Zejmena v Thajsku, i kdyz tam byl predstaven teprve v 18. stol., se mu dnes dari. 250 km vychodne od Bangkoku v Chanthaburi se nachazi nejvetsi plantaz durianu na svete. Odruda MonThong se dnes vyvazi do celeho sveta. Durian je dle nazoru nekolik…
-
-
- 11 odpovědí
- 25,2k zobrazení
- 1 follower
Neo replied -