Přejít na obsah
redakce

Z pšeničné tluče

Recommended Posts

Přísady:

3 vejce - čtvrt litru mléka - 10 deka cukru - 8 deka rozinek (sultánek) - 50 deka jemné pšeničné tluče - citronová kůra - 1 kypřicí prášek - špetka soli

Příprava:

Cukrovou moučku, žloutky a máslo třeme až se zpění, pak přimícháváme střídavě mouku a mléko (může být kyselé), citronovou kůru, přebrané rozinky a vposled z bílků ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané, strouhankou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme 40 minut.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...