Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 hlávka zelí (asi 1/2-3/4 kg) - 5 deka másla - 3 deka cibule - kmín - 2 lžice citronové šťávy - 1 kostka cukru - (sůl). Příprava: S hlávky zelí odstraníme vrchní listy, omyjeme ji v čisté vodě, nakrájíme na čtvrtky a rozkrájíme nebo rozkrouháme na jemné nudličky. Košťál vykrojíme, jen křehký prostředek z něho rozkrájíme a dáme se zelím dusit na máslo se zrůžovělou cibulkou a tlučeným kmínem. Změklé zelí okyselíme citronovou šťavou, osladíme kostkou cukru, necháme povařit a podáváme. Místo soli můžeme dáti plnou lžíci rozkrájené zelené petrželky, místo citronové šťávy kyselou, naloženou okurku. Už změklé zelí můžeme zahustiti 2 lžicemi mouky rozmíchanými v 1/8 1 studené vody a pak ještě nechati zavařiti. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.