Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vegetariánské stránky

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 5 kedlubnů (brukví) – 2 deka másla – 1 malá cibulka – 1 lžíce tlučeného cukru – 4 deka másla – 2 deka mouky na jíšku – špetka zázvoru nebo muškátového květu a zelená petrželka – sůl.

Příprava:

Brukve oloupáme, rozkrájíme na nudličky nebo na okurkovém kruhadle rozkrouháme na tenké lístky a dáme i s cukrem do pánve na rozkrájenou, na másle zrůžovělou cibulku dusit. Když vlastní šťáva kedlubnu je vysmahlá, zalijeme ji horkou vodou a na mírném ohni necháme udusit. Prostřední, j e m n é lístky kedlubnu opereme, drobně rozsekáme a dáme na 5 minut do horké vody povařit. Uvařené lístky procedíme a přimícháme do kedlubnu, který, když je změklý, zahustíme z mouky a másla připravenou světlou jíškou, necháme povařit, okořeníme muškátovým oříškem (na špičku malého nože) nebo strouhaným zázvorem a zelenou petrželkou, maloučko osolíme a je-li kedlubnové zelí husté, přilijeme do něho ještě koflík teplé vody a podáváme k pšeničným opečenkám a pod. Kedlubnové zelí můžeme připravit jen z kedlubnových hlávek (lístky nepřidat).

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,4k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.