Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Brambory, kukuřice, hrášek, 1 cibule, 250 ml smetany, strouhaný sýr (parmezán, eidam, niva),sůl. Bílý pepř, muškátový květ, drcený kmín, máslo nebo olej na vymazání. Příprava: Uvařené oloupané brambory nakrájíme na kolečka, klademe do vymazané zapékací misky, vždy prosypeme zeleninou a kořením. Dáme zapékat. Na pánvi si rozehřejeme smetanu, do které přisypáváme sýr, a necháme, až se úplně rozpustí. Ochutíme špetkou bílého pepře a muškátovým květem. Poté přelijeme sýrovou omáčku přes brambory. Trochu střseme, aby se dostala všude, a dáme zapékat, dokud se na povrchu nevytvoří hnědá krusta. Autor: P.B.
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.