Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy: 10 deka oříšků nebo mandlí - 10 deka cukru - 3 vejce - -5 deka bílé strouhanky - špetka vanilky a citr. kůry - 40 deka třešní. Příprava: Mandle spaříme horkou vodou, oloupáme, rozemelem. Použijeme--li lískových oříšků, dáme je na talíř do trouby, aby se lehce mohla odstraniti slupka a pak je rozemelem na strouhankovém mlýnku. Tlučený cukr prosijeme, smícháme se žloutky, citronovou kůrnu a vanilkou a třeme 8 minut. Pak přimícháme střídavě mleté oříšky, strouhanku a z bílků tuhý sníh. Těstíčko zlehka vylijeme do kastrolu nebo pekáčku máslem vymazaného a strouhankou nebo moukou vysypaného, povrchu posázíme očištěnými třešněmi a v dostatečně vyhřáté troubě upečeme bublaninu do světle rů-žova. Když je upečená a prochladlá, pak ji krájíme na menší řezy a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.