Přejít na obsah
redakce

Bílkový dort

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 5 bílků - 12 deka cukru - 12 deka piškotových drobečků - 12 deka lískových oříšků nebo mandlí - 5 deka malých černých rozinek - 1/2 lžičky tluč. skořice a citronové kůry.

Příprava:

Z pěkných, čerstvých bílků ušleháme s polovicí práškového, prosetého cukru hodně tuhý sníh, pak lehce vmícháme ostatní prosetý cukr, ustrouhané piškotové drobečky a lískové oříšky nebo mandle (před strouháním nebo mletím oloupané), přebrané, očištěné rozinky, skořici a citronovou kůru. Lehce zamíchané těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou a dort v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme. Upečený dort necháme vychladnout, ozdobíme malinovým, jablkovým nebo rybízovým rosolem a polijeme máslovou nebo čokoládovou polevou. Dáváme-li dort k jmeninám, můžeme na ztvrdlou polevu tmavou z bílkové bílé polevy napsat věnování a stříkat na kraj malé pusinky. (Úprava polevy, viz obsah.)

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...