Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy: 10 deka mandlí - 8 deka cukru - 2 žloutky - 10-14 deka Piškotových drobečků - 1/2 cm vanilky nebo citronová kůra - 1 bílek. Příprava: Práškový cukr prosijeme smícháme se žloutky, oloupanými, ustrouhanými mandlemi, tlučenou vanilkou nebo citronovou kůrou a rozstrouhanými piškotami (piškotovými drobečky). Vypracované, tuhé těsto dáme na vál, děláme z něj malé kobližky neb dortíčky libovolných tvarů, dáme je na studený, voskem za tepla potřený plech, pomažeme povrchu bílkem a dortíčky v horké troubě necháme z r ů ž o v ě t. Piškotové drobečky si upravíme a odvážíme z piškotů doma připravených nebo je koupíme u cukráře. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.