Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 3 bílky - 25 deka cukru – 1/6 litru vody - několik kapek bretonu - stužka nebo stříbrné, silnější nitě.

Příprava:

Do horké vody dáme 15 deka cukru uvařit, až se od ponořené do něj lžičky táhne nitka. Zatím ušleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme 5 deka práškového, prosetého cukru a s vodou svařený cukr. Hmotu mícháme do vychladnutí a do studené vmícháme ještě 5 deka cukru (moučky) a těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden díl tuhé hmoty obarvíme na růžovo několika kapkami červeného bretonu. (Je to neškodné barvivo a můžeme koupiti v drogerii.) Na studený, voskem potřený plech stříkáme z hmoty vložené do 2 kornoutků s ustřiženou malinkou špičkou nebo hvězdičkovou trubičkou, nejprve z kornoutku s bílou hmotou malé pusinky asi 2-3 cm od sebe, na které položíme hodně uzounkou stužku nebo silnější stříbrnou nit a navrch stříkáme malé pusinky z růžové hmoty. Nebo můžeme vystříknout jednu celou bílou pusinku, vedle růžovou, zase bílou, až do vypotřebování hmoty. Pusinkové řetězy v chladné troubě sušíme a ve vlahé dosušujeme. Jsou vhodnou a vkusnou ozdobou na vánoční stromeček.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,9k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.