Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 litru celé pšenice - 15-20 deka krupič. mouky - 1/2 lžičky tluč. anýzu neb kmínu, nebo koryandru. Příprava: Přebraná, celá pšeničná zrna opereme a dáme uvařit do horké vody. Uvařenou pšenici rozmačkáme a necháme vychladnout. Studenou pšenici smícháme s tlučeným anýzem nebo kmínem, nebo koryandrem a moukou a z těsta důkladně vypracovaného vykrajujeme lžicí kousky, které na žemle, nebo malé chlebíčky formujeme a rychle v horké troubě na pomaštěném plechu upečeme. Výtečné tyto chlebíčky lze doplnit opranými, na tenké nudličky nakrájenými fíky nebo datlemi nebo rozinkami a maloučko okořenit těsto hřebíčkem a skořicí. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.