Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy: Bramborová kaše - okurka - máslo - sůl. Příprava: Uvaříme bramborovou kaši, okurku oloupáme, nakrájíme asi na prst silně a udusíme na másle. Do vymaštěné nádoby vložíme asi polovici kaše, na ni dáme udušenou okurku, osolíme a přikryjeme zbylou kaší. Navrch naklademe kousky másla a pečeme kaši v troubě do světlehněda. Toto jídlo považuje francouzská kuchyně za neobyčejně lehce stravitelné. Podobným způsobem lze připraviti řadu variací, naplníme-li kaši místo okurky dušenou mrkví, kapustou, špenátem, květákem, chřestem, hráškem; rajskými jablíčky, cibulí neb houbami dušenými s cibulí, k níž jsme přidali trochu petržele. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.