Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 6 deka másla - 6 deka cukru - 28 deka mouky - 1 vejce - 6 lžic kyselé smetany nebo mléka - citronová kůra - 1 balíček kypřícího prášku – 1 1/4 litru borůvek - 5 deka cukru a špetka skořice na posypání.

Příprava:

Máslo umícháme do pěny, přimícháme žloutek, citronovou kůru, špetku soli, práškový cukr, který jsme sítkem proseli, vše dobře zamícháme, přidáme kyselou smetanu nebo mléko, kypřící prášek, mouku a z bílků tuhý sníh. Vypracované těsto rozválíme na obdélník (kousek necháme stranou), dáme na máslem pomazaný, moukou posypaný, studený plech a na okraj placky přitiskneme tenký váleček z odloženého kousku těsta vyválený. Prostředek vyplníme čistými borůvkami, posypeme je tlučeným cukrem smíchaným se skořicí a v prostředně horké troubě koláč upečeme. Krájíme prochladlý.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,7k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.