Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 12 deka másla - 18 deka mouky - 5 deka cukru - 2 žloutky - amoníum - citronová kůra - 60 deka jablek - 5 deka rozinek - 6 deka cukru - skořice. Příprava: Cukr a strouhanou citronovou kůrn vmícháme do hladké mouky, pak dáme do mouky máslo, rozsekáme je, přidáme žloutky, na špičku nože tlučeného amonia rozpuštěného ve 2 lžicích teplé vody a zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladna. Ztuhlé těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme placky, z obou vykrojíme stejné kruhy, jeden dáme na papír na plech, pomažeme bílkem, ze zbylých odkrojků těsta vyválíme váleček, položíme jej kolem placky na plechu a vnitřek naplníme připravenými, dušenými kousky jablek, posypeme rozinkami a tlučeným cukrem se skořicí, přikryjeme druhou plackou, povrch pomažeme bílkem a koláč upečeme do růžova. Krájíme prochladlý. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.