Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 bílky - 3 žloutky - 8 deka cukru - 4 kávové lžičky mouky – 3/4 l mléka - 2 dkg másla - 1 dkg cukru. Příprava: Žloutky třeme s 5 dkg cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zamícháme zbylé 3 dkg cukru. Dvě třetiny takto připraveného sněhu vmícháme k žloutkům střídavě s moukou a těstíčko opatrně vlijeme do pánvičky, ve které je vařící mléko s máslem. Ze zbylé třetiny sněhu vykrajujeme lžičkou malé nočky a dáváme je na hmotu v pánvičce. Dáme péci do trouby. Z upečené amoletky vykrajujeme noky tak, aby pod každým sněhovým nokem bylo kousek spodního piškotového těsta. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.