Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vegetariánské stránky

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 15 deka hrachu - 10 deka zeleniny - 4 deka másla - 3 deka mouky - sůl - stroužek česneku - 4 zrnka pepře - zelená petrželka.

Příprava:

Přebraný žlutý nebo zelený hrách opereme a dáme na 2 minuty vařit do horké vody. Po 2 minutách vodu slijeme, dáme na hrách novou horkou vodu, aby byl zatopen a zvolna jej uvaříme do měkka. Mezi vařením se hrách nemíchá, jen se občas natřese a horké vody se přilívá, aby byl zatopený. Uvařený prolisovaný hrách zředíme přecezeným odvarem z uvařené zeleniny, zahustíme žlutou máslovou jíškou, přidáme sůl, pepř a polévku necháme povařit. Než polévku podáváme, okořeníme ji rozetřeným česnekem a rozsekanou zelenou petrželkou. Dáváme-li polévku dětem, nedávejme do ní pepř. I pro dospělé se může pepř vynechat. Vložka: na kostky nakrájená, na másle osmažená žemle, nebo na kostečky nakrájený petrželkový svítek. Luštěninové polévky můžeme vařiti ze zbytků fazolí, čočky nebo hrachu, které nám zbyly od předešlého dne v chladnu uschované.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.