Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 60 deka brambor - 1 kyselá okurka - 1 deko kaparů - 1 deko cibule - 2 lžíce oleje - 3 deka celeru - 3 lžíce hrášku - 1/2 větší mrkve - majonéza: 1/4 l kyselé smetany 2 deka másla - 1 žloutek - 1 čajovou lžičku hladké nebo bramborové mouky - z 1 citronu šťáva - no kulatou špičku nože hořčice - špetka pepře.

Příprava:

Očištěný celer a mrkev dáme do 1/4 1 horké vody uvařiti. Když se dovařují, přidáme k nim zelený hrášek (čerstvý). Uvařené brambory (rohlíčky) oloupáme, na drobné kostky rozkrájíme, smícháme s uvařenou, také na kostečky nakrájenou mrkví, celerem, hráškem a na tenké lístky rozkrájenou okurkou, na drobno rozsekanou cibulí, kapary a olejem. - Do kyselé smetany dáme mouku, žloutek, máslo a citronovou šťávu; nádobku s ní postavíme do kastrolku s vařící vodou a majonézu mícháme až zhoustne. Pak ji odstavíme, smícháme s hořčicí a pepřem, vlijeme na osolený a připravený salát, zamícháme a vkusně upravený dáme na 1 hodinu do studena. Povrch ozdobíme petrželkou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,1k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.