Přejít na obsah

Jablkový závin


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 28 deka jemné krupičkové mouky – 3 1/2 deka másla - špetka soli - 1 vejce – 1/8 l vody - 60 deka jablek - 6 deka strouhanky (Zátkovy) - 2 deka másla - -3 deka rozinek - 5 deka cukru - skořice - máslo na po-mazání plechu a závinu.

Příprava:

Na míse uděláme důlek do kterého nalijeme vlahou vodu, v níž bylo rozpuštěno máslo se solí, nožem zpracujeme těsto, přidáme vejce, zamícháme a pak rukou tak dlouho těsto mícháme, až se nechytá mísy ani ruky. Potom na pomoučněný vál dáme těsto, pomažeme máslem, přikryjeme je vlahou pánví a necháme 20--30 minut přikryté. Zatím dáme na máslo osmah-nout strouhanku se lžící cukru a vychladnout, oloupáme jablka a na tenké lísky je nakrájíme. Na pomoučněný ubrus dáme od-počinuté těsto, trochu je rozválíme, pomažeme roztaveným má-slem a velmi opatrně rukama tence vytáhneme. Těsto posypeme připravenou strouhankou a do větší poloviny poklademe tenký-mi plátky jablek, posypeme přebranými rozinkami, cukrem a skořicí a pak zvolna zdviháme kraj ubrusu u strany těsta po-kryté jablky a závin zatáčíme; dáme na pomazaný plech, povrch závinu také potřeme máslem a dáme do mírně vyhřáté trouby na 30-40 minut péci. Mezi pečením závin několikrát na povrchu pomažeme máslem. Upečený, prochladlý krájíme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...