Přejít na obsah

Máslový závin jablkový


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka jemné krupičkové mouky - 12 deka másla - špetka soli – 1 l/2 lžíce citronové šťávy - 3 lžíce vody - 1 žloutek - 1 lžička kypřícího prášku. N á d i v k a : 60 deka jablek - 5 deka cukru - na špičku nože tlučené skořice - 1 žloutek na potření.

Příprava:

Z jedné třetiny mouky a tuhého (ne drobivého) másla ve studené vodě propraného a v utěrce usušeného, zpracujeme těsto v silnou placku, kterou dáme do chladna ztuhnouti. Ze zbylé mouky, vody, žloutku, citr. šťávy, kypř. prášku a soli zpracujeme těsto, které hodně umícháme. Pak je rozdělíme na dva díly, oba na čtverce rozválíme, z máslové placky rozválíme také čtverec, který mezi těstové čtverce položíme, válečkem rozklepeme a pak tence rozválíme (pozor, aby se těsto neprotrhlo!) se všech 4 stran přehneme a dáme do studena mezi 2 ploché talíře ztuhnouti. Za 20 minut těsto rozválíme, se všech čtyř stran přeložíme, zase dáme do studena a když po čtvrté jsme těsto rozváleli na dlou-hý, tenký obdélník, položíme je na plech studenou vodou oplách-nutý a na prostředek dáme na tenounké lístky rozkrájená, měkká jablka, posypeme je cukrem a skořicí, oba konce přeložíme k prostředku, povrch pomažeme vejcem a závin upečeme rychle v hodně horké troubě. Máme-li tužší, tvrdší jablka po ruce, dejme je na lístky skrájené chvíli dusit, pak vychladnout a studená dáme na těsto, posypeme cukrem, skořicí, přehneme kraje těs-ta a dáme závin péci.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...