Přejít na obsah

Ořechový závin


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

Připravíme těsto jako na jablkový závin a když je na pomoučněném ubruse vytaženo, potřeme je přes polovinu oře-chovou nádivkou: 20 deka lískových oříšků (jader) dáme s ta-lířem na kraj vlahé trouby, abychom je snáze mohli oloupat a oloupané rozemeleme a smícháme s 10 deka strouhanky (Zát-kovy) navlhčené 1/8 1 syrového mléka, osladíme 7 dkg cukru, okořeníme citronovou kůrou. Umíchanou nádivkou potřené zá-vinové těsto svineme a závin v troubě upečeme. Při pečení po-třeme závin občas máslem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...