Přejít na obsah
  1. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy: 1/8 kg špenátu - 1 deko mouky - 1 deko másla - špetka soli a tlučeného sucharu. Příprava: Do horké vody dáme vařiti přebraný, v čisté vodě 3krát opraný špenát. Když se špenát 3--5 minut povařil, přes síto jej přecedíme a necháme okapat. Z čerstvého másla-a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji sběračkou vody, ve které se špenát vařil a rozmícháme. Okapaný špenát prolisujeme, smícháme se zředěnou jíškou, povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Odstavený špenát malounko osolíme, přimícháme do něj žloutek. Je-li špenát řídký, můžeme před odstavením s ohně zaprášiti moučkou ze sucharu a nechat přejít varem. Autor: Vilma Hosc…

    • 0 odpovědí
    • 5,2k zobrazení
  2. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 vejce - 1 lžíce mléka - 15 deka mouky – 1 1/2 l mléka - 4 deka másla - citronová kůra - sůl - 2 deka cukru. Příprava: Z vejce, mléka a mouky připravíme strouhanku (drobení), které zavařujeme do horkého mléka a necháme 15-20 minut povařit. Pak vmícháme sůl, cukr, strouhanou citronovou kůru, uškvařené nebo čerstvé máslo, necháme přejít var a kaši podáváme s brusinkami, nebo ovocným rosolem, nebo šťavou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá

    • 0 odpovědí
    • 3k zobrazení