Přejít na obsah
  1. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 5 vajec - 12 deka cukru - 6 deka mandlí nebo lískových oříšků - 6 deka b í 1 é strouhanky - 6 deka ananasu - čtvrt litru husté smetany - 3 deka cukru. Příprava: Práškový cukr prosijeme, smícháme se žloutky a tlučenou va-nilkou a třeme pilně čtvrt hodiny. Pak přimícháme 2 deka pro-lisovaného ananasu a zbylá 4 deka na drobno rozkrájeného ana-nasu, oloupané, rozstrouhané mandle nebo oříšky a střídavě z bílků sníh a bílou strouhanku. Těsto dáme do vymazané, strou-hankou vysypané pudingové formy, kterou uzavřeme a vaříme v páře 50-60 minut. V hrnci, ve kterém puding vaříme musí býti horké vody do čtvrt formy, která musí pevně stát. Uvař…

    • 0 odpovědí
    • 4,3k zobrazení
  2. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 12 deka strouhanky - osminu litru syrového mléka - 8 deka másla - 8 deka cukru - 8 deka citronády - 5 deka datlí - 5 deka fíků - 5 deka mandlí - půl cm vanilky. Příprava: Máslo mícháme 5 minut, pak přidáváme práškový cukr, tlučenou vanilku, žloutky a vše třeme pilně čtvrt hodiny; pak přimícháme zatím ve studeném mléce navlhčenou bílou strouhanku, drobně rozkrájenou citronádu, datle a fíky (také drobně ukrájené), o-loupané, ustrouhané mandle a posléze z bílků tuhý sníh. Zlehka zamíchané těsto rozetřeme do pudingové, máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a puding necháme vařit v paře 50-60 minut. Podáváme s malinovou…

    • 0 odpovědí
    • 4,5k zobrazení
  3. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl kg jablek - 4 vejce - 10 deka strouhanky - 5 deka rozinek - 4 deka oříšků - pomerančová nebo citronová kůra - 4 deka másla - 8 deka cukru. Příprava: Cukr, máslo a žloutky umícháme do zhoustnutí, pak přidáme rozstrouhaná jablka, očištěné, přebrané rozinky, oloupané, u-strouhané oříšky, citronovou nebo pomerančovou kůru, strou-hanku a z bílků tuhý sníh. V pudingové, máslem vymazané a moukou vysypané formě těsto vaříme v páře 30--40 minut. Pro-chladlý puding vyklopíme a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá

    • 0 odpovědí
    • 4,6k zobrazení
  4. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 25 deka kaštanů - čtvrt litru mléka -12 deka cukru - 3 vejce - 5 deka bílé strouhanky – 4 deka zavařeniny - tři čtvrtě cm vanilky. Příprava: Syrové kaštany oloupeme, dáme na několik minut do horké vo-dy, vnitřní slupku oloupeme a do vařícího mléka dáme uvařit. Měkké kaštany prolisujeme a dáme do studena. Zatím pilně tře-me žloutky s prosívaným cukrem a tlučenou vanilkou 10 minut, pak přimícháme zavařeninu, prolisované kaštany, bílou strou-hanku a z bílků tuhý sníh. Zlehka zamíchané těsto dáme do vy-maštěné a strouhankou vysypané pudingové formy a puding v páře vaříme tří čtvrtě hodiny. Uvařený vyklopíme a podáváme s ovocnou šťavou …

    • 0 odpovědí
    • 4,2k zobrazení
  5. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 15-20 deka krupičky -kousek vanilky - 1 lžíce cukru - špetka soli. Příprava: Do horkého mléka zavaříme krupičku, vanilku, cukr a sůl. Uva-řenou hustou kaši dáme do ozdobné formy, studenou vodou vy-pláchnuté. Před podáváním vyklopíme ji na plochou mísu; ná-kyp je velmi chutný s malinovou šťavou. Do uvařené kaše mů-žeme vmíchat 1-2 žloutky a pak teprve dát do formy. Nákyp je pak výživnější. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá

    • 0 odpovědí
    • 4k zobrazení
  6. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 14 deka krupičky -- 10 deka másla · 8 deka cukru - 3 vejce - 4 deka malinového rosolu - z půl citronu kůra. Příprava: Krupici dáme do horkého mléka uvařit. Uvařenou kaši dáme vy-stydnout. Zatím rozmícháme máslo, přidáme práškový cukr, o-strouhanou citronovou kůru, žloutky jeden po druhém a mícháme 10 minut. Pak přimícháme studenou krupičkovou kaši a z bílků sníh. Do pudingové, máslem vymazané a strouhankou vysypané formy rozetřeme polovinu těsta, do druhé zamícháme jemný ma-linový rosol, dáme na první díl do formy a puding vaříme v páře 30-40 minut. Místo malinového rosolu můžeme do těsta zamí-chat 4 deka rozinek …

    • 0 odpovědí
    • 3,9k zobrazení
  7. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 10 deka másla - 10 deka cukru -10 deka mandlí - 2 deka citronády - ze čtvrt citronu nebo pomeranče kůra - 2 deka másla a 3 deka lískových oříšků na formu. Příprava: Máslo hodně umícháme, přidáme prosetý cukr, ustrouhanou ci-tronovou kůru a žloutky jeden po druhém. Pak přimícháme na znalé kostečky rozkrájenou citronádu, oloupané, ustrouhané mandle a z bílků dobře ušlehaný sníh. Těsto lehce vlijeme do pudingové formy máslem vymazané a oloupanými ustrouhanými oříšky vysypané. Puding vaříme v páře tři čtvrtě hodiny. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá

    • 0 odpovědí
    • 4,6k zobrazení
  8. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 8 deka másla - 8 deka cukru - z půl citronu šťáva a kůra - 15 deka mouky - 3 vejce. Příprava: Máslo s cukrem a žloutky mícháme 10 minut, pak přidáme ci-tronovou kůru a šťávu a střídavě po lžících mouku a z bílků tu-hý sníh. Pudingovou formu vymažeme máslem, vysypeme strou-hankou nebo moukou a těsto do ní vlijeme a pečeme v páře 40 minut. Upečený puding podáváme s malinovou nebo jablečnou šťavou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá

    • 0 odpovědí
    • 4,2k zobrazení
  9. Started by redakce,

    Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Tři čtvrtě litru mléka - 20 deka nudlí - -8 deka cukru - 8 deka másla - špetka soli - 4-5 vajec - 6 deka másla. Příprava: Do vařícího mléka zavaříme nudličky, cukr, sůl a kousek másla a necháme vše 20 minut vařit. Uvařené vyklopíme do mísy a prochladlé smícháme se žloutky umíchanými s máslem a na-posled vmícháme z bílků tuhý sníh. Do vymazané a strouhankou vysypané pudingové formy těsto vložíme a puding vaříme v pá-ře tři čtvrtě hodiny. Podáváme k němu některý nevařený krém s neb ovocnou šťávu. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá

    • 0 odpovědí
    • 6,2k zobrazení