Přejít na obsah
redakce

Máslová bublanina s třešněmi II

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka jemné strouhanky – 1/6 l nevaře-ného mléka - 10 deka, cukru - 12 1/2 deka másla - skořice - citronová kůra - 4 vejce - 60 deka třešní.

Příprava:

Strouhanku navlhčíme mlékem. V míse umícháme máslo se solí, přidáme žloutky, cukr, citronovou kůru, tlučenou skořici, mlékem navlhčenou strouhanku a pak z bílků tuhý sníh. Těsto vlijeme zlehka na pekáč máslem vymazaný a strouhankou vysypaný, posázíme třešněmi, a v mírné, prohřáté troubě upečeme bubla-ninu do světle červena; prochladlou nakrájíme a podáváme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...