Odesláno Leden 24, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 40 deka krupičkové mouky – 1/8 litru oleje - čtvrt litru kyselého mléka - čtvrt litru tlučeného cukru nebo medu - 2 vejce - 2 vrchovaté polévkové lžíce tlučeného zázvoru - na špičku nože soli - 4 deka mandlí - lžička natronu - 3 lžíce horké vody. Příprava: V míse rozetřeme olej a med nebo prosívaný cukr, pak přilejeme mléko a střídavě přidáváme tlučený zázvor, oloupané, na nudličky rozkrájené mandle, mouku, šlehané žloutky a sůl. Natron rozmačkáme na prášek, rozpustíme v horké vodě, vmícháme do těsta a pak z bílků tuhý sníh. Pekáč nebo kastrol nebo chlebovou formu vymažeme olejem, vysypeme moukou nebo strouhankou a těsto do ní zlehka nalijeme a dáme péci. Chlebíček pečeme ~ hodiny. Upečený, prochladlý, vyklopíme a s t u d e n ý krájíme a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.