Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy na křehké těsto: 12 1/2 deka másla - 10 deka cukru - 2 žloutky - 1 lžíce šťávy citronové - 20 deka hladké mouky - 1/2 kypřícího prášku - citronová kůra.

Příprava:

Syrové máslo rozsekáme do mouky a smícháme s práškovým cukrem, kypřícím práškem, citronovou kůrou i šťavou a se žloutky v těsto, které necháme v chladnu 1/Z hodiny. Pak těsto stejnoměrně dáme do formy a necháme na půl zapéci. Zatím si připravíme o ř í š k o v é t ě s t o : 4 deka másla umícháme do pěny s 15 dkg práškového cukru a 2 žloutky. Pak přidáme 20 dkg oloupaných, ustrouhaných nebo umletých lískových oříšků nebo mandlí a '/s I husté kyselé smetany. Polozapečené první těsto potřeme 6 dkg rybízové zavařeniny a přes ni nalejeme oříškové těsto a dort dáme zvolna péci. Upečený dort polijeme bílkovou polevou (viz polevy) a ozdobíme syrovými bobulkami hroznového vína.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.