Přejít na obsah
redakce

Plněný dort

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy na křehké těsto: 12 1/2 deka másla - 10 deka cukru - 2 žloutky - 1 lžíce šťávy citronové - 20 deka hladké mouky - 1/2 kypřícího prášku - citronová kůra.

Příprava:

Syrové máslo rozsekáme do mouky a smícháme s práškovým cukrem, kypřícím práškem, citronovou kůrou i šťavou a se žloutky v těsto, které necháme v chladnu 1/Z hodiny. Pak těsto stejnoměrně dáme do formy a necháme na půl zapéci. Zatím si připravíme o ř í š k o v é t ě s t o : 4 deka másla umícháme do pěny s 15 dkg práškového cukru a 2 žloutky. Pak přidáme 20 dkg oloupaných, ustrouhaných nebo umletých lískových oříšků nebo mandlí a '/s I husté kyselé smetany. Polozapečené první těsto potřeme 6 dkg rybízové zavařeniny a přes ni nalejeme oříškové těsto a dort dáme zvolna péci. Upečený dort polijeme bílkovou polevou (viz polevy) a ozdobíme syrovými bobulkami hroznového vína.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...