Přejít na obsah
redakce

Pomerančový dort

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 6 vajec - 18 deka cukru -15 deka mouky - z 1 pomeranče šťáva a kůra.

Příprava:

V míse šleháme 20 minut žloutky s práškovým, prosetým cukrem, pak přimícháme pomerančovou kůru i šťávu, střídavě po lžíci mouku a z bílků ušlehaný sníh. Těsto dáme péci do máslem vytřené a moukou vysypané formy. Dort pečeme 3/4 hodiny a studený rozkrojíme, naplníme m á s 1 o v ý m k r é m e m (jak se připravuje, viz obsah), kolem dortu položíme mandlový tenký plátek připravený z 8 deka mandlí, které jsme oloupali, rozstrouhali, s 1/2 malého bílku v hmoždíři utloukli a smíchali s 12 deka práškového cukru. Toto mandlové těsto rozválíme na tenký plátek, natřeme zbylou polovinou bílku a kolem dortu položíme. Dbejme, aby kraj plátečku převyšoval dort, který povrchu ozdobíme třemi pomeranči, které jsme oloupali, na malé osminky rozloupali, jader i vnitřní kůžky zbavili a osminky ještě na půl ostrým nožíkem rozřízli a vkusně povrch koláče obložili a povrch s vařeným agarem zalili: 1 1/2 deka agaru máčíme ve studené vodě 1-2 hodiny. Pak přistavíme na oheň, přidáme 10 deka cukru a když je agar rozvařený a šťáva se z kraje ponořené lžičky tence začíná táhnout, odstavíme ji s plotny, nalijeme na povrch dortu na pomeranče a necháme ztuhnouti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...