Přejít na obsah
redakce

Smetanový dort

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 4 vejce - 16 deka cukru - 14 deka mouky - citronová kůra a vanilka - 1/2 l husté sladké smetany - 7 deka cukru - 5 deka rybízového a 5 deka malinového rosolu.

Příprava:

Žloutky p práškový cukr mícháme 1/4 hodiny; pak přimícháme tluč. vanilku, citr. kůru a střídavě mouku a tuhý, z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do formy, syrovým máslem vymazané a moukou vysypané. Upečený, studený dort rozřízneme; spodní díl potřeme 5 dkg malinového rosolu a 1 dílem s cukrem ušlehané, husté smetany, navrch položíme druhý díl upečeného dortu, pomazaného 5 dkg rybízového rosolu a zbylou smetanou. Vrchní díl dortu nakrájíme do kola na malé dílky (těsto nedořízneme úplně) a pak teprve položíme na spodní naplněný díl a dokrojíme. Kdybychom vrchní díl nenakrojili, nádivka mezi plásty při krájení vy vytékala. Povrch dortu ozdobíme bud' čerstvými nebo v cukru zavařenými černými třešněmi nebo višněmi.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...