Přejít na obsah

Vanilkové kroužky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 3 žloutky – 1/4 kg másla - 6 deka mandlí nebo ořechů 1 kypřící prášek - 5 deka cukru – 1/8 litru sladké smetany - 1/2 kg mouky.

Příprava:

Mandle spaříme horkou vodou, oloupáme, rozstrouháme. Cukr prosijeme, smícháme se žloutky a máslem, přidáme ustrouhané mandle, kypřící prášek a střídavě mouku a smetanu. Těsto vypracujeme, vyklopíme na vál a ze stejných kousků vyválíme proužky, stáčíme na suchý plech do kroužků a v dobře vyhřáté troubě pečeme je do žluta. - Upečené můžeme přetřít studenou vodou, rychle hned obalit ve vanilkovém cukru a znovu dáti s plechem do otevřené trouby dosušiti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi -1
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...