Přejít na obsah

Žitný chléb


Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 40 deka celožitné, tlučové mouky - čtvrt litru mléka - 1 kypřící prášek - 4 deka másla - špetka soli, kmínu a fenyklu.

Příprava:

Celožitnou tlučovou mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem, s mlékem a roztaveným máslem zpracujeme v těsto, které pečeme bud' v malých, vymaštěných tvořítkách nebo dáváme lžicí malé bochánečky na máslem nebo olejem pomazaný plech a pečeme je v troubě 20-25 minut. Těsto můžeme péci v chlebové nebo sucharové formě nebo na pekáčku. Pečeme-li tento chléb pro diabetiky, můžeme použíti někdy pro změnu místo žitné mouky jen mouku ovesnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
  • Odpovědi 0
  • Created
  • Poslední odpověď

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...