Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 hlávky celere - kousek petržele a mrkve - 1/4 menší hlávky kapusty - 4 deka másla nebo 3 lžíce oleje – 2 vejce - 2 lžíce mouky - 4 lžíce uvařené rozemleté rýže nebo krupek nebo ovesné kaše - 2 lžíce strouhanky - koření a sůl. Příprava: Zeleninu opereme, drobně rozkrájíme a dáme na rozpálené máslo nebo olej dusiti do přikryté pánve. Zeleninu občas zamícháme, aby se nepřipálila a podlijeme ji několika lžícemi vody. Změklou zeleninu na masovém mlýnku rozemelem, smícháme s vejci, moukou, strouhankou a rozemletou rýží nebo krupkami nebo oves. kaší, přidáme po špetce tluč. pepře, nového koření, muškátového kětu, majoránky a 2 stroužky se solí rozetřeného česneku. Vše dobře zamícháme, lžicí vykrajujeme kotlety, které opékáme na oleji nebo másle po obou stranách. Upečené pokapeme citronovou šťavou. Kotlety můžeme před opékáním smočit v bílku neb vejci vodou zředěném, pak obaliti ve strouhance. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.