Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 l mléka - 1/4 l pšeničné tluče (rozemleté pšenice) - 4 deka másla - 1 lžíce medu - špetka soli a citronové kůry.

Příprava:

Do horkého mléka zamícháme pšeničnou tluč a polovinu másla a na kraji plotny necháme vařit. Když je kaše uvařena, přidáme do ní sůl, ostatní uškvařené máslo, med a ostrouhanou citronovou kůru, 2 minuty necháme zavařit a hustou kaši odstavíme a podáváme se zavařovanými brusinkami, jablkovou pěnou a podobně. Hubení nebo sesláblí lidé mají pšeničnou kaši mít upravenou z polovice mléka, ve kterém se nejprve pšeničná tluč 20 minut vaří a z polovice sladké smetany, která se po troškách přilévá než se tluč dovaří. Velmi vydatný a sytý pokrm.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 6,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.