Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 6 žemlí - 2 deka másla - 1/2 kg mouky - 1 vejce - 1 žloutek - sůl - láhev sodovky. Příprava: Tvrdší žemle rozkrájíme na kostky a dáme na máslo osmahnouti. Mícháme, aby se nepřipálily. Pak je vysypeme na talíř a dáme vychladnouti. Mezitím připravíme z mouky, sodovky, vejce, žloutku a soli těsto a když je dobře vypracováno, přimícháme zlehka žemle, necháme odpočinouti. Z těsta pak vykrajujeme stejně veliké knedlíky, dáme je vařiti do horké vody asi na dvacet minut. Než je vyndáme, zkusíme jeden rozříznouti, není-li uprostřed nedovařené těsto. Jsou-li uvařené, ihned je z vody vyndáme, v půli rozkrojíme, pomažeme roztaveným máslem a podáváme na kolečka nakrájené. Ty co chceme uchovati k večeři, nerozkrajujeme na kolečka, nýbrž jen v polovině, aby knedlíky zbytečně neosychaly. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.