Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 7 deka másla - 3 vejce - 3 housky – 1/8 l mléka - 30 deka zeleniny - 4 deka mouky - 2 deka parmezánského sýra - 20 deka strouhanky - sůl - špetka pepře. Příprava: Tvrdší žemle nebo housky rozkrájíme na kostky a dáme do studeného, nevařeného mléka. Zatím očistíme a na drobno usekáme zeleninu: mrkev, čerstvý zelený hrášek, květák, chřest, celer, kousek kapusty a dáme ji na pánev dusiti s 5 dkg másla. Malounko podléváme vodou jen tolik, aby se nepřipálila. Změklou zeleninu dáme vychladnouti a mezitím rozmícháme žloutky se solí, přidáme prolisované v mléce navlhčené žemle, vychladlou rozemletou zeleninu, ustrouhaný sýr, mouku, strouhanku, tlučený pepř a na konec přimícháme zlehka z bílků sníh. Čistý ubrousek smočíme do studené vody, vyždímáme, prostředek poprášíme moukou, a to tak, že 2 hrstky mouky nasypeme, vezmeme pak rohy ubrousku s jedné strany na druhou, aby celý prostředek byl dostatečně, stejnoměrně pomoučen. Na tento prostředek dáme připravené těsto, kousek nad ním pevně zavážeme a dáme do vařící osolené vody na 3/4 hod. vařit. Uvařený vyklopíme na mísu, rozkrájíme na pláty a podáváme, bud' omaštěný máslem se salátem nebo nakládanými ryzci, nebo s některou omáčkou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.