Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/4 kg krupičky - 3 deka másla – 3/4 litru mléka - špetka soli - 2 žloutky - 2 lžíce tlučeného cukru citronová kůra - 1 lžíce mouky - 2 bílky a 10 deka jemné strouhanky na obalování - omastek na smažení - 10 deka ovocného rosolu nebo zavařeniny.

Příprava:

Do horkého mléka zavaříme krupičku, máslo a sůl a když je krupička uvařena, dáme ji do mísy vychladnout. Do studené kaše zamícháme tlučený cukr, ustrouhanou citronovou kůru, dva žloutky, lžíci mouky a vypracované těsto rozválíme, formičkou vykrájíme malé koláčky, které smáčíme v rozmíchaných bílcích, zředěných 2 lžícemi vody a pak ve strouhance. Uprostřed vyhloubíme větší důlek a koláčky po obou stranách v másle nebo oleji na omeletníku opečeme. Důlky upečených koláčků naplníme zavařeninou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.