Přejít na obsah

Hnědý koláč s třešněmi


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 7 deka másla - 7 deka cukru - 1 vejce – 1/8 litru smetany nebo mléka - citronová kůra a vanilka - 25 deka jemné, tlučové mouky - 1/2 kg třešní.

Příprava:

V míse třeme máslo s práškovým cukrem (můžeme dát místo cukru med nebo 9 deka syrobu) a vejcem 10 minut. Pak přimícháme po lžicích mléko (může být kyselé) a mouku smíchanou se 2 lžičkami prosívaného kypřícího prášku, citronovou kůru a tlučenou vanilku a těsto rozválíme a dáme na máslem pomazaný, studený plech nebo koláčovou formu nebo vtlačíme stejnoměrně do vymazaného kastrolu, povrch posázíme třešněmi a volněji v troubě upečeme. Máme-li zbylé 2-3 bílky, můžeme je ušlehati a vmíchati do těsta. Je velmi kypré. Místo třešní můžeme upečený koláč rozkrojit jako dort a naplnit zavařeninou, nebo upečený studený koláč podávejme s jablkovou pěnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...