Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

...

Příprava:

Přípravy a zpracování těsta je stejné jako u křehkého koláče s třešněmi. Místo třešní dáme 60 deka švestek, vyloupáme z nich pecky, rozřízneme každou na 4 podélné dílky a posázíme jimi na plechu položené těsto tak, aby slupka byla na těstě a dužina vzhůru; 5 deka cukru smícháme s tlučenou skořicí, posypeme jím rozložené švestky na koláči a dáme péci. Chceme-li míti koláč slavnostnější, posypeme jej povrchu máslovými drtinkami: 3 deka másla rozdrobíme v 5 dkg mouky a 4 dkg tluč. cukru.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,7k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.