Přejít na obsah

Pšeničné omelety


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l kyselého mléka nebo smetany - 2 vejce - 1 lžíce tlučeného cukru - 20-25 deka tlučové pšeničné mouky - špetka soli - citronová kůra.

Příprava:

Do kyselého mléka zašleháme žloutky, tlučený cukr, špetku soli a pak přidáme z bílků sníh a pšeničnou tlučovou mouku. Na omeletníkové pánvi na oleji nebo másle pečeme omeletky (po obou stranách je opékáme) a upečené podáváme s jablkovou pěnou nebo jablkovou pomazánkou potřené a stočené. Nemáme-li tlučovou, dejme pšeničnou mouku, t. zv. pobělku.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...