Přejít na obsah

Švestkový nákyp


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 40 deka suchých švestek – kousek skořice - 6 deka másla - 8 deka cukru - 4 vejce - 3 lžíce bílé strouhanky - citronová kůra.

Příprava:

Pěkné, suché švestky třikrát v horké vodě opereme a dáme do vařící vody s kouskem skořice uvařit. Měkké švestky prolisu-jeme. V míse zatím třeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme prolisované švestky, strouhanku, citronovou kůru a posléze z bílků tuhý sníh. Zlehka zamíchané těsto vlijeme do nákypové, máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a zvolna v troubě pečeme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...