Přejít na obsah

Třešňový nákyp


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 6 deka másla - 8 deka cukru, -15 deka mouky - citronová kůra - 30 deka černých třešní nebo višní.

Příprava:

V míse třeme máslo do zpěnění, přidáme k němu prosívaný cukr a žloutky, dále vše třeme několik minut a po strouhanou citronovou kůru a střídavě mouku a tuhý sníh z bílků. Vnitřek formy vymažeme syrovým máslem, vysypeme strouhankou, poklademe opranými, utěrkou otřenými a stopek zbavenými třešněmi, těsto na ně vlijeme a nákyp v mírně teplé troubě upečeme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...