Přejít na obsah

Zeleninové souflé (nákyp)


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 2 větší mrkve - 1 velký brambor - 2 lžíce másla - 1 lžíce mouky - trochu mléka - 1 lžíce petržele - sůl - -3 žloutky - 4 bílky - strouhanka.

Příprava:

Mrkev a brambor uvaříme (pokud možno v páře) a prolisujeme. Přidáme máslo, mouku rozmícháme v mléce na kaši, petržel, sůl a koření podle libosti a povaříme. Když vše dobře promícháme, při-dáme rozkverlané žloutky a odstavíme s ohně. Když směs pro-chladne, přidáme ušlehané bílky; vymažeme nádobu a vysypeme strouhankou, vložíme do ní směs, navrch posypeme strouhankou, dáme kousky másla a pečeme v mírné troubě do zlatova.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...