Přejít na obsah

Koprová omáčka


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 3 deka mouky - 1/4 l kyselé smetany, nebo mléka - 1/2 deka cukru - 1 žloutek - sůl - kopr - 1 lžíce šťávy citronové.

Příprava:

Vařící vodu zahustíme moukou v kyselé smetaně rozmíchanou a necháme za stálého míchání na kraji plotny chvíli povařit. Pak vmícháme do omáčky opraný, drobně rozkrájený kopr, sůl, žloutek, citronovou šťávu a cukr a omáčku odstavíme s plotny. Kopru dáme podle libosti. Uvedené množství omáčky (asi 5 osmin litru) vyžaduje asi 2 lžíce rozkrájeného kopru.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...