redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l kyselé smetany - 2 lžíce mouky - 5 deka celere - 5 deka petržele - 5 deka mrkve - 1/2 cibulky - 4 bobulky nového koření - 5 zrnek pepře - 2 bobkové listy - tymián - sůl – 4 deka másla. Příprava: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 l sušených švestek - 1 litr vody – 2--3 lžíce cukru - citronová kůra. Sušené švestky opereme v horké vodě a dáme do vařícího 1/2 litru vody na 1 minutu povařit, pak vodu z nich scedíme a švestky zalijeme čistou vařící vodou (1 litrem), ve které je necháme uvařit do změknutí. Měkké švestky scedíme, ale vodu z nich nevylejeme, a pecek zbavené na drobno rozsekané dáme do vody, ve které se uvařily, ještě na 5 minut i s cukrem a citronovou kůrou povařit. Tuto omáčku podáváme vlahou, ne teplou. S krupičnými knedlíky jest zvláště chutná. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se