Přejít na obsah
redakce

Kmínové tyčinky

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/4 l kyselé smetany (šlehačky) – 1/4 kg krupičkové mouky - 5.deka hladké mouky na vyválení – 2 žloutky - 2 deka másla - špetka soli - 1 vejce na potření nebo slané mléko - trochu kmínu a soli na posypání.

Příprava:

Ze žloutků, smetany a mouky vypracujeme těsto, přidáme máslo a špetku soli a je-li těsto řídké, přimícháme 5 deka hladké mouky a necháme těsto půl hodiny odpočinouti. Pak vykrajujeme stejné kousky, z nichž vyválíme tyčky, dáme je na pomaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme řídce solí smíchanou s tlučeným kmínem. Tyčinky pečeme zprvu při větším a dopékáme při malém žáru.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

×
×
  • Vytvořit...