Přejít na obsah
redakce

Boršč (polský)

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 30 deka zeleninové směsi - 1 červená řepa - 1/4 l šťávy z naložené řepy - 1 malá cibulka - 5 deka másla - nebo oleje - 2 deka mouky - sůl.

Příprava:

Očistíme a na nudličky nakrájíme opranou zeleninu i s cibulí a rajským jablíčkem a dáme na omastek opražiti, přidáme červenou, dříve oloupanou a na nudličky rozkrájenou červenou řepu. Zaprášíme směs moukou, necháme osmažiti a zalejem 1 l horké vody. Když zelenina změkla, přilejeme do polévky šťávu z naložené řepy, osolíme a vše prolisujeme. - Do polévky můžeme zavařiti taštičky plněné houbami nebo podávati k ní petrželkový, na kostky nakrájený svítek.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...